Kidsroutes

Vanuit bezoekerscentrum de Meinweg/ brasserie de Boshut starten verschillende educatieve
routes voor kids. Meer informatie over de routes en de benodigde atributen zijn te krijgen aan de
balie van bezoekerscentrum De Meinweg.

Dierenvriendjespad

Natuurtocht voor kinderen van 4 t/m 6 jaar.

Deze route wordt gelopen middels een dierenvriendjesrugzak met routekaart, kleurenwiel en leuke en leerzame opdrachten. Deze rugzak is verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum de Meinweg. 

Door de kinderen om de beurt te laten draaien aan het kleurenwiel, kunnen ze verschillende opdrachten uitkiezen uit de opdrachtenboekjes. Komt de wijzer op de kleurrood te staan, kan het kind een opdracht uitkiezen uit het rode opdrachtenboek. Onbewust wordt de leerzame route gelopen. Tijdsduur ongeveer 1,5 uur.

Prijs: € 5,00 per kind

Kabouterpad

Paaltjesroute voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Deze route start bij de ingang van Bezoekerscentrum De Meinweg. Haal de kabouterrugzak op samen met de kabouterknapzakken bij de balie van het bezoekerscentrum/ brasserie De Boshut. In de knapzakken zit een pakje drinken en koek voor onderweg. Maar ook een kaboutermuts en schmink voor echte kabouterwangen.
De begeleider krijgt een rugzak met aanvullende informatie en een kralenketting. De kleine kralen aan de ketting staan gelijk aan de kleine gekleurde paaltjes op de route, de grote kralen staan gelijk aan de 6 grote palen op de route, hierbij zullen de kinderen opdrachten uitvoeren uit het grote kabouterboek.

Voer je de route correct uit, mogen de kinderen niet alleen de kaboutermuts houden, maar ontvangen ze ook een kabouterspeldje!

Prijs: € 5,00 per kind